22 Eylül 2006 Cuma

Piç


Babasını bilmiyoruz ama bu kadının piç olduğuna kesinlikle eminiz.Yakında 301 de kalkınca Türkler'e küfür etmek gayet kolay hale geliyor.hadi gözünüz aydın yarı aydın orhan pamuk,elif şafak türevleri..
İşte piçin romanından küçük bir alıntı size
"bütün akrabalarımı 1915'te kasap türklerin ellerinde kaybetmiş soykırımzede bir sülalenin torunuyum. soykırımı inkâr etmek üzere yetiştirildim...", "sen kalk gel orta asya'dan, anadolu'nun bağrına! orada yerleşik olan milyonlarca ermeni'ye ne oldu peki? asimile edildiler!", "..sıradan türkler' le ne konuşacaksın? eğitim görmüşleri bile ya milliyetçi ya cahil. sıradan insanlar tarihi gerçekleri kabul ederler mi sizce?.."
Bu arada,"şıracının şahidi bozacı olurmuş" derler ya,bu piçe sonsuz destek ekşi, daha doğrusu kokmuş,sözlük teki bir başka piç grubundan geliyor.dolayısıyla şaşıracak bir şey yok.

1 comments :

  1. gaykedi dedi ki...

    Hayalet Taşlamak !

    Elif Şafak yaşamı ciddiye alan bir genç kadın.Kadınların çoğundan daha ilk bakışta, görünüşüyle bile ayrılıyor.Çok küçük yaşında baba, aileyi terk etmiş. Annesi tarafından büyütülüyor. Diplomat olan annesiyle beraber Strasbourg'da, Madrid'de geçiyor çocukluk ve ilk gençlik yılları...Sürekli okuyor. Sürekli günce yazıyor. Öyle oluyor ki... Günce satırları zaman zaman romana dönüşüyor.Elif Şafak "Yazdıklarımı okuyunca, hangisini gerçekten yaşadım, hangisi hayalimin ürünüydü, bazen bilemezdim" der. Genellikle yalnızdır. Babasına kızmaz, babasından nefret etmez, baba çağrışımı onun için sadece bir boşluktur. Belki de BABA VE PİÇ romanı, onun bu travmasının bilinçaltı ürünüdür.ODTÜ'ye girer. Elif de sol eylemlerin içindedir..

    Sonra... Doktora... Amerika'da öğretim görevlisi olarak geçen yıllar... Ayağını sağlam basan bağımsız bir duruş... Farklı renkleri ortaya koyan cesur bir yazar...Örneğin... DERVİŞ'te biseksüellik gibi çok duyarlı satırların yazılması yürek ister.Hep ciddi konuları konuşan, havaiyattan pek hoşlanmayan, güzel bakan, tertemiz yürekli bir insan....Bu roman için dava açmak, siyaset deyimiyle "hayalet taşlamaktı."Hukukta "suçun şahsiliği" ilkesi vardır.Roman kahramanı suç işler mi? "İşledi" diye dava açılırsa, işte bu "hayalet" yargılamak olur."Cadı avı" Ortaçağ'da kalmıştır.Bu roman için "Türklüğe hakaret" diye kıyametler koparan zihniyet, Türkiye üzerine düşürdüğü gölgelerle "Türklüğe hakaret" etmektedir....Güneri Civaoğlu' nun yazısı tarafımdan biraz kısaltılmıştır...Gaykedi

    bu arada kitabı okudunuz mu, nihat bey ?

    http://gaykedi.blogspot.com/

Clicky Web Analytics